Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Europa Egyik Legaktivabb Vulkanja Toert Ki

Stromboli vulkánkitörés: Legmagasabb fokú riasztás Olaszországban

Európa egyik legaktívabb vulkánja tört ki

A legmagasabb fokú, vörös színű riasztást rendelte el az olasz katasztrófavédelem Stromboli vulkánszigeten csütörtök este. A vulkánkitörés egybeesett az Etna egyik délkeleti kráterének kitörésével is.

Stromboli, a tűzhányó

Stromboli a Tirrén-tengerben Szicíliától északra elhelyezkedő Lipari-szigetek része. A sziget Európa egyik legaktívabb vulkánjaként ismert, amely naponta több kisebb kitörést produkál.

Legmagasabb fokú riasztás

A vörös színű riasztás azt jelzi, hogy a vulkánkitörés súlyos veszélyt jelent a környék lakosaira és a turistákra. A hatóságok evakuálást rendeltek el Stromboli egyes részein, és figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak bent, és zárják be az ablakokat és ajtókat.

Két kitörés egy időben

A Stromboli kitörése egybeesett az Etna, Szicília legmagasabb vulkánjának Voragine kráterének kitörésével. Az Etna kitörése azonban kisebb mértékű volt, és nem jelentett közvetlen veszélyt a lakosságra.

A vulkánkitörések Olaszországban emlékeztetnek a vulkáni veszélyre, amely az országban fennáll. A hatóságok folyamatosan figyelik a vulkánokat, és készen állnak a megfelelő intézkedések meghozatalára, ha szükséges.



1


1

Komentar